JS
Jacopo Sartore
Architectural Engineer

Built with Indexhibit
© Copyright 2018

Binoculars


Nest Competition Vision

Solo | Year: 2012 | Type: Development


The competition is about the design of a wood structure on the roof of the Finnish Institute in London (United Kingdom). Its purpose is to host lunch and short brakes, get-together parties and summer events.

The original design has been developed to better suite site views and to express at best the needs of the Finnish Institute by creating a strong presence in the context of Eagle Street.

Acting like a pair of “binoculars”, 2 frames draw attention to Eagle Street, the main axis of the site, while a third one connects them and emphasizes the view toward the sky. The result is a winding wooden ribbon that creates a continuos and bright central space where where finnish wood elements and London's surrounding context visually interplay to enjoy relax moments and foster informal meetings with emerging artists.
 
Site View
http://jacoposartore.com/files/gimgs/th-23_01_site-view_v2.jpg
 
Site Plan
http://jacoposartore.com/files/gimgs/th-23_02_site-plan_v3.jpg
 
Plan
http://jacoposartore.com/files/gimgs/th-23_03_plan.jpg
 
Longitudinal Section
http://jacoposartore.com/files/gimgs/th-23_04_longitudinal-section.jpg
 
Cross Section
http://jacoposartore.com/files/gimgs/th-23_05_cross-section.jpg
 
Facades
http://jacoposartore.com/files/gimgs/th-23_06_facades.jpg
 
Inside View
http://jacoposartore.com/files/gimgs/th-23_07_inside-view.jpg
 
Outside View
http://jacoposartore.com/files/gimgs/th-23_08_outside-view.jpg
 
Street Views
http://jacoposartore.com/files/gimgs/th-23_09_street-view-1.jpg
 
 
http://jacoposartore.com/files/gimgs/th-23_10_street-view-2.jpg